TIPS VOOR WINTERDIPS

Heads up: ik ben geen wintermens. De herfst kan er nog mee door omdat die een prachtig kleurenpalet heeft, maar de guurheid van de winter is te veel voor iemand als ik die van zacht houdt. Pas op, skivakantie is voor mij even zalig als een zomerreis en de feestdagen mogen er ook best zijn, maar die donkere maanden vol dagelijkse sleur en lichamelijke kwaaltjes, daar moet ik mij doorslepen. ‘t Begint met het winteruur en de donkerte die zo plots toeslaat in die periode. Die warme kleren die weer van de zolder moeten gehaald worden en berg stof die je moet aandoen vooraleer je buiten durft komen. Die droogte die uw huid als schuurpapier doet aanvoelen en die vervelende statische elektriciteit met zich meebrengt. Nu die feestdagenperiode officieel voorbij is en we nog een aantal maanden de kou moeten verbijten: wat doet ge om de koudste maanden door te komen?

  • Energieboost: in de vorm van gejuicte gember en citroensap. Invriezen en samen met (warm of lauw) water en een goeie schep (liefst lokaal geteelde, want dat helpt blijkbaar tegen mogelijke allergietjes) honing opdrinken. Helpt ook wanneer uw spijsvertering niet optimaal is, en is bij mij ook effectief geweest tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap.

  • Rijke crèmekes: mijn huid is zo ongelofelijk droog door de winter én de zwangerschap, dus smeer ik Xemose van Uriage (wat ik ook voor Lucy gebruikt) en massa’s handcrème. Die van Naïf is omwille van de textuur en de geur mijn favoriet op dit moment. Voor mijn lippen die vanaf dag 1 van de herfst aanvoelen als ribkarton zweer ik bij Rêve De Miel van Nuxe. Op mijn gezicht smeer ik soms zelfs wat van de Charity Pot van Lush en voor het slapengaan smeer ik trouw Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate (heerlijk geurend olie’tje).

  • Wollen kousen: ik haat koude voeten en sinds ik wol meer ben gaan appreciëren is dat verleden tijd. Behalve de variant die prikt, da’s minder mijn ding.

  • Buiten koud, binnen warm: ik breng warmte in mijn huis door (geur)kaarsjes te branden en daar ook niet zuinig in te zijn. De gezelligheid krijgt ge der gratis bij. Nog een interieurtip: een boeketje bloemen! Nog meer dan in de zomer zijn ze een serieuze humeurboost.

  • Creatief bezig zijn: een zelfgemaakte kerstkrans fleurt nog steeds mijn voordeur op en kostte mij bijna niks!

  • Als het even kan: geniet zo veel mogelijk van het zonlicht, wanneer dat aanwezig is uiteraard.

  • Plannen maken: dingen hebben om naar uit te kijken, zoals een (zomer)reis, geven u een doel, allez bij mij werkt dat toch :)

Nog iemand dingen die het humeur en/of de energielevels ten goede komen in de winter? Do share!