EERSTE HULP BIJ HITTE

Dus: ‘t is vree warm. En mogelijks krijgt ge het daar soms lastig mee. Ook al is de zomer over het algemeen vree leuk, die muggenbeten, okselvijvers en zweetsnorren horen erbij. Ik dacht dat ge misschien iets zou kunnen hebben aan mijn eigenste zomersurvivaltips:

 • Ik zweer bij Birkenstocks. Stevig, van leer en gemakkelijk. Grote kans dat ik er draag als ge mij tegenkomt.

 • Al sinds een aantal jaar mijn deodorant: deze natuurlijke stick met lavandel en salie van Schmidt's. Salie staat ervoor bekend om te helpen tegen zweet én in combinatie met de lavendel ruikt het heerlijk. Ik heb vaak last van een zweetgeurtje, maar niét wanneer ik deze deo gebruik.

 • Het Spaanse ISDIN is sinds 2 jaar mijn favoriete merk voor zonnebescherming. Hun texturen en geur zijn zalig, zowel voor baby's als volwassenen. Voor after-sun kies ik voor de olie van Corine de Farme of die van Nuxe, beide geurtjes zijn geniaal.

 • Water! Ik probeer er altijd voor te zorgen om het bij mij te hebben, ik sleur sinds overal trouw mijn Bobble-fles met mij mee.

 • Nog van Nuxe: haarlotion met een zonnefactor in, ideaal voor wie niet wil dat zijn haar teveel afziet of verkleurt.

 • Voor de huisdieren: een verkoelende mat.

 • Voor wie voor een fake bruin kleurtje wil gaan: Nivea Bronze Effect is de enige zelfbruiner die niet die typische geur heeft (die van Dove zijn the worst) en ook geen oranje strepen achterlaat na 1 keer smeren. Hij bouwt geleidelijk op, na 3 dagen hebt ge echt een mooi, natuurlijk ogend effect. Protip: witte sneakers eronder en ge lijkt ineens recht van de Costa del Sol te komen!

 • Voor zweetbaby's: een heel erg licht slaapzakje in rekbare tetrastof van Lodger. Ik leg Lucy er bij deze temperaturen in te slapen zonder body. Ze zweet enorm veel en ons huis is amper geïsoleerd, dus 's nachts heeft ze het vaak echt (te) warm.

 • Poeder van Lush: anti-schurende billekes!

 • Voor wie last heeft van zweetvoetjes: boorzuurschilfers zijn uw redding! Gewoon in uw schoenen gieten en ze nemen de geur en het vocht op. Te verkrijgen bij de apotheek voor ongeveer 5 euro.

 • Gaan slapen met een koud washandje in uw nek of op uw voorhoofd.

 • Purigel bij insectenbeten, verkoelend en verzachtend. Al de rest werkt niet bij mij.

 • Een Lamzac: superhandig om mee te nemen en op te vullen.

lamzac

Kleine disclaimer: dit is geen #reclame, maar ik vind het ook echt onnozel om dat steeds te moeten vermelden (wanneer iets het niét is). Dus we gaan iets afspreken: wanneer het wél reclame is, geef ik het duidelijk aan, al de rest is het d'office niet. Dank!